Nytt norsk salmeleksikon, bind I-IV
Forfattere:
(red.)
(red.)
(red.)
(red.)
ISBN:
9788251408417
Utgitt:
Utgave:
1
Nytt norsk salmeleksikon, bind I-IV

Nytt norsk salmeleksikon, bind I-IV

Nytt norsk salmeleksikon bind I–IV gir deg fyldig bakgrunns- og kommentarstoff til samtlige salmer (nr. 1–899) i Norsk salmebok (2013). Salmene belyses både teologisk og historisk, litterært og musikalsk. Salmenes opprinnelige tekster og melodier blir også presentert.

Dette er det første kommentarverket i sitt slag på norsk. Mens bind I-III dekker alle salmer som ble videreført fra 1985-salmeboka, dekker bind IV salmene som kom nye inn i Norsk salmebok (2013). Bak salmeleksikonet står en bredt sammensatt forfatterkrets med utspring i Norsk hymnologisk forening. Stig Wernø Holter er hovedredaktør for verket.

De fire bindene av Nytt norsk salmeleksikon ble utgitt i årene 2011–2018, og her får du hele samleverket til en gunstig pakkepris. Bøkene (totalt på over 2700 sider) er solid innbundet og breddfulle av nyttig og inspirerende kunnskap om vår rike salmeskatt. Samleverket vil være en flott og viktig ressurs både for menighetskontoret og i hjemmet.

Sagt om Nytt norsk salmeleksikon:

«For oss som er glade i songar og salmar, og i kunnskap om forfattarar og korleis songane og salmane vart til, inkludert melodiane, så er dette ei gullgruve!»
Paul Odland i Dagen

«Dette er ei heilt nødvendig bok for alle som er interesserte i norsk salmesong.»
Sigbjørn Apeland i Folkemusikk

«Salmevalget blir ikke det samme uten.»
Per Christian Aschim i bokomtale for Presteforeningen

Format
Språk
På lager - sendes nå
Antall
1 589,-